De speler centraal

Waar een gemiddelde voetbaltraining vooral op teamontwikkeling gericht is, gaan wij dieper in op de ontwikkeling van het individu: hoe zorgen we ervoor dat élke speler/speelster optimaal voorbereid wordt op het teamspel? De hoofdvraag die wij ons stellen is: wat maakt een goede voetballer/voetbalster?

Wij zijn overtuigd van deze drie sleutelwoorden:

Passie
Strijd
Beleving

De combinatie van deze drie vormt uiteindelijk het unieke karakter van een voetballer/voetbalster. Om een sterk karakter te ontwikkelen bij al onze deelnemers, werken wij samen met Livios: een bijzondere sportschool die staat voor de mentale- en fysieke ontwikkeling van individuen en teams. Onze trainingsprogramma’s worden met hen samengesteld. Daarnaast zullen er regelmatig Livios-trainers aanwezig zijn bij onze trainingen.

Livios

Mijn naam is Younes el Yandouzi, oprichter van SIMO Champs. In het dagelijks leven studeer ik Data Science and Entrepreneurship (MSc) aan de universiteiten van Tilburg en Eindhoven. Daarnaast ben ik trainer van usv Hercules O19-1 en hoofdjeugdopleidingen bij SCH ’44.
Eén van mijn grootste passies is het trainen en begeleiden van kinderen en jongeren. Als docent wiskunde op de middelbare school UniC in Utrecht haalde ik veel plezier uit de interactie met leerlingen, maar mijn andere grote passie, het VOETBALLEN, trok mij toch wat meer. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een -wat vrienden vaak omschrijven als een- “uit de hand gelopen hobby”. Het oprichten van een eigen voetbalschool paste dan ook perfect in het rijtje. Met de voetbalschool wil ik, in nauwe samenwerking met mijn vrienden en collega’s van Livios, kinderen en jongeren de kans geven zichzelf optimaal te ontwikkelen; niet alleen als voetballer/voetbalster, maar zeker ook als persoon.

Naar livios.net

Waarom SIMO Champs?

Karakter al voetballend ontwikkelen.

SIMO Champs anticipeert op het voetbal van nu en straks. Waar een gemiddelde voetbaltraining vooral op teamontwikkeling gericht is, gaan wij dieper in op de ontwikkeling van het individu: hoe zorgen we ervoor dat élke speler/speelster optimaal voorbereid wordt op het teamspel? De hoofdvraag die wij ons stellen is: wat maakt een goede voetballer/voetbalster? Los van een fluwelen techniek en een uitstekend tactisch inzicht, zijn wij overtuigd van de volgende drie sleutelwoorden: passie, strijd en beleving. De combinatie van deze drie vormt uiteindelijk het unieke karakter van een voetballer/voetbalster.

01 Passie.

De wil om te voetballen. Weer of geen weer. Bij winst of verlies. Wij geloven erin dat bij alle voetballers een vorm van intrinsieke motivatie aanwezig is, maar wij zijn zeker ook bewust van het feit dat dit voor elke voetballer anders is: de één moet je soms wat activeren, terwijl de ander juist weer wat geremd moet worden. Wij hebben er onze missie van gemaakt om deze passie bij elk kind te herkennen en op de juiste manier op in te spelen!

02 Strijd.

Plezier in het voetballen is het belangrijkste wat er is: of je nou in het Nederlands Elftal of op een simpel pleintje in de buurt speelt. Er is altijd wel één grote overeenkomst: de wil om te presteren. En nee, niet presteren in de zin van: wedstrijden winnen. Wij kijken veel verder. Wij creëeren de omstandigheden waarin elke voetballer de juiste uitdaging vindt, om op die manier optimaal te ontwikkelen. En ja, die uitdaging zit vaak (net) buiten je comfortzone en dat is nou net de plek waar wij je willen prikkelen om de strijd met jezelf aan te gaan!

03 Beleving.

Of je nou een 1v1 moet uitspelen of dat je door een uitdagende techniekvorm dribbelt: in beide gevallen helpen wij je het uiterste uit jezelf halen. Alles wat je op de training doet aangrijpen om een nóg betere voetballer te worden: dat is waar wij voor staan. Een mentaal sterke speler laat zich niet afleiden door randzaken en kan zich blijven focussen op zijn/haar doel. Kortom: je best doen, maar dan nog íets meer!

Ben jij de volgende SIMO Champ?
Neem contact op!

Aanmelden